O nama

O nama

Mi smo jedna od vodećih hrvatskih tvrtki koja pruža najbolje rješenje u području stručnog savjetovanja u planiranju i implementaciji geografskih informacijskih sustava (GIS) i poslovnih rješenja, korištenjem informacijsko komunikacijske tehnologije (ICT).
Inovativnim pristupom predlažemo i isporučujemo jedinstvena i cjelovita rješenja s ciljem što kvalitetnije realizacije različitih projekata.


Naš je posao prikupiti informacije i prevesti ih u konkretnu, opipljivu poslovnu vrijednost za vašu organizaciju. To činimo uz pomoć znanosti o podacima (data science), posebice dijela koji primjenjuje informatičku infrastrukturu i digitalne metode u prostornoj komponenti – geoinformatici, koju je i Europska komisija opisala jednom od profesija budućnosti.

Znanost o podacima područje je proučavanja koje kombinira vještine programiranja te znanje matematike i statistike kako bi se iz podataka izvukli značajni uvidi. Obuhvaća prikupljanje podataka, konverziju, čišćenje, agregiranje i manipulaciju podacima, potom analizu i pronalaženje obrazaca te konačno stvaranje jasnih, preglednih i vama prilagođenih uvida koje možete pretvoriti u stvarnu poslovnu korist. “Jasnih i preglednih”, u kontekstu prostornih podataka (geoinformatike), znači da se ne suočavate s pukim alfanumeričkim informacijama, već uz njih dobivate i uvid u prostornu, kartografsku komponentu koju je lako razumjeti i iščitati.

U svakodnevnoj praksi:

  • provodimo prostorne analize i otkrivamo međusobnu povezanost, uzorke i raspodjelu različitih fenomena
  • izrađujemo pametne digitalne interaktivne karte (geoportale) s kartografskom vizualizacijom i funkcionalnostima upravljačke ploče (dashboard)
  • obavljamo geodetske izmjere i snimanja
  • pripremamo digitalni ortofoto (mjerna snimka iz zraka)
  • izrađujemo 3D modele, digitalne modele reljefa i površina te tematske i topografske karte
  • prikupljene informacije prevodimo u jasne uvide koji su relevantni za vaše poslovanje
  • uvide pretvaramo u učinkovita rješenja i konkretnu poslovnu vrijednost u vidu uštede vremena i sredstava te optimizacije Vaših procesa

Osim u Hrvatskoj, još od 2009. godine poslujemo i izvan granica Lijepe naše: u susjednim zemljama Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, na tržištu Europske unije smo u Luksemburgu, Austriji, Italiji i Njemačkoj, ali prisutni smo i u dalekim zemljama poput Namibije, Bocvane i Mongolije.

Među zadovoljnim korisnicima naših usluga su mnoge državne ustanove, javne i privatne tvrtke, udruge i organizacije, jedinice lokalne samouprave, komunalna poduzeća te geodetske službe u Europi i svijetu. Svakom se korisniku posvećujemo individualno i njihovo zadovoljstvo našim uslugama stavljamo na prvo mjesto.


Kvalitetno uvodimo red u prostor, a to dokazuju i naši ISO certifikati.

Bureau Veritas Certification i Bureau Veritas Certification Holding SAS – UK Branch proveli su audit sustava upravljanja Prehnita i utvrdili sukladnost sa zahtjevima normi za sustave upravljanja:
ISO 9001:2015 i ISO/IEC 27001:2013

ISO certifikati svjedoče o učinkovitosti našeg sustava upravljanja kvalitetom u skladu sa zahtjevima standarda ISO 9001:2015 i upravljanje informacijskom sigurnošću naše informatičke infrastrukture i podataka u skladu s ISO/IEC 27001:2013.

Oba certifikata odnose se na naše usluge obrade i analize podataka, savjetovanja i edukacije u području geodezije, GIS-a i ostalih informacijskih sustava, kao i dizajn, izradu i održavanje rješenja i aplikacija u području geodezije, GIS-a i ostalih informacijskih sustava.