Evidencija nekretnina


Koji su izvori podataka?

Nadležna državna tijela dostavljaju podatke iz svojih evidencija (Porezna uprava, Katastar, Središnji registar prostornih jedinica Državne geodetske uprave) te se koriste vlastiti podaci jedinice lokalne samouprave. Neki od tih podataka su popisi (alfanumerički podaci), a neki podaci imaju prostornu komponentu (GIS – Geografski informacijski sustav).

Je li dovoljno samo prepisati postojeće podatke?

Sve podatke treba upariti i posložiti u bazu podataka te dodatno prikupiti podatke koji nedostaju. Postojeći podaci su nepotpuni, a takvo stanje uzrokovale su zastarjele i neadekvatne metode prikupljanja i održavanja podataka. Ručno prepisivanje podataka je sporo i uzrokuje moguće pogreške, a pritom se ne mogu identificirati podaci koji nedostaju u postojećim evidencijama.

zna kako prikupiti i urediti SVE podatke.

Uz pomoć našeg tima stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom rada u poslovima prikupljanja, sređivanja, čišćenja, konverzije i održavanja prostornih i alfanumeričkih podataka te korištenjem različitih GIS alata za vizualizaciju prostornih podataka, prostorne analize, konverziju između različitih koordinatnih sustava i formata, skeniranje analognih karata i pretvaranje u digitalni georeferencirani oblik (npr. stare katastarske karte ili prostorno planska dokumentacija), geokodiranje za pretvaranje adrese (naselje, ulica i kućni broj) u prostorne lokacije, itd.

Kako vizualizirati i održavati prikupljene podatke?

Evidencija nekretnina se može vizualizirati, mijenjati i održavati preko našeg preglednika prostornih podataka kojeg možemo modificirati prema vašim potrebama, kroz tematski orijentiranu aplikaciju u suradnji s poslovnim partnerima koja se bazira na dva modula (GIS i intervencije) ili kroz unos prikupljenih, pročišćenih i uparenih podataka u već postojeći sustav jedinice lokalne samouprave.

Kako naučiti samostalno održavati podatke?

Održavamo GIS edukaciju specificiranu za djelatnike jedinice lokalne samouprave za prikupljanje, vizualizaciju i održavanje podataka za Evidenciju o nekretninama nakon kojih ćete biti kvalificirani samostalno brinuti o podacima na strukturirani i lako održivi način.

Kontaktirajte nas.

Za sva pitanja i za dogovor o sastanku za daljne informacije i nastavak suradnje pozivamo vas da nas kontaktirate mailom na info@prehnit.hr ili pozivom na broj +385 1 5513 890.

Što je rezultat zajedničkog rada?

Digitalna i lako održiva strukturirana Evidencija o nekretninama.