Evidencija nekretnina

ENA – Evidencija nekretnina

Što je ENA?

ENA je projekt uspostave GIS evidencije nekretnina u svrhu povećanja prihoda od naplate komunalne naknade na osnovi snimanja iz zraka i terenskog rada.

Zašto izabrati ENA-u?

Provođenjem projekta ENA određuje se stvarno stanje površina i namjena objekata te se postiže konsenzus uz ostvarivanje načela pravednosti i transparentnosti naplate komunalne naknade. Sukladno Zakonu o komunalnom gospodarstvu (NN 68/18, 110/18, 32/20) evidentiramo sve objekte na izgrađenom području te sistematiziramo i objedinjujemo dostupne postojeće prostorne evidencije na temelju utvrđene stvarne lokacije.Isplativost projekta?

Po završetku projekta očekivan je porast namjenskih prihoda od komunalne naknade za stambeni i garažni prostor od 20% do 50%. Pokazatelji su dobiveni na temelju uspješne provedbe projekata ENA u dvadesetak gradova i općina.ENA – projekt za bolje sutra.

Rezultat zajedničkog rada je digitalna i lako održiva strukturirana evidencija nekretnina. Povećanje prihoda te prikupljeni i obrađeni digitalizirani podaci temelj su za učinkovito upravljanje građenjem i održavanjem komunalne infrastrukture. Digitalna stvarnost je podloga za provođenje prostornih analiza za druge projekte te podloga za javnu objavu otvorenih podataka prema građanima.

Obratite nam se s povjerenjem!

Mi znamo kako možete postići povećanje prihoda od naplate komunalne naknade provjerenom metodologijom i brojim zadovoljnim klijentima koji mogu potvrditi našu stručnost.

Za više informacija kontaktirajte nas na info@prehnit.hr.