Prikupljanje, konverzija i kontrola kvalitete podataka

Naš tim ima širok spektar znanja u prikupljanju, konverziji i vrednovanju različitih tipova podataka za primjenu u GIS okruženju za razvoj i implementaciju GIS aplikacija. To nam daje mogućnost pružiti najprikladnije podatke za specifične zahtjeve klijenta za projekt GIS kartiranje i provođenje evaluacije postojećih podataka i konfiguracije hardvera/softvera. Također nudimo savjetovanje za formatiranje podataka i interoperabilnosti GIS skupova podataka iz različitih izvora.

 

Podaci potrebni za primjenu za tipično desktop GIS kartiranje mogu uključivati ​​osnovno kartiranje u različitim mjerilima, zračne snimke, preklop podataka, kao što su granice poštanskih brojeva ili posebnih podataka klijenta relevantnih za projekt.

Nudimo prikupljanje podataka u suradnji s našim poslovnim partnerima. Koristimo tehnologiju laserskog skeniranja iz zraka (LiDAR, engl. Light Detection and Ranging) smještenu na helikopter i multispektralnu kameru smještenu na bespilotnu letjelicu (UAS, eng. Unmanned Aerial System). Kombinacija LiDAR tehnologije sa zračnom platformom omogućuje izvanrednu učinkovitost i brzinu prikupljanja točnih prostornih podataka kao podršku potrebama upravljanja imovinom za brojne industrije, kao što su stvaranje i prijenos električne energije, nafta i plin, cjevovodi, željeznice i prijevoz, arhitektura, inženjering i drugi. Možemo koristiti profesionalne bespilotne letjelice za prikupljanje podataka da bi se zadovoljio širok spektar potreba klijenata u tržišnim sektorima, kao što su nafta i plin, električna energija, transport i telekomunikacija.

Naš tim koristi softvere nove tehnologije za generiranje digitalnih modela reljefa i topografsko kartiranje te za obavljanje različitih analiza prikupljenih podataka. Naše usluge uključuju sveobuhvatno LiDAR i aerofotogrametrijsko prikupljanje i obradu podataka. Korištenjem više programskih sustava za obradu podataka možemo prilagoditi našu obradu LiDAR podataka za specifične potrebe klijenata.

Podaci mogu zahtijevati konverziju u pogodniji ili korisniji format za GIS upotrebu, jer možda neće uvijek biti dostupni u najprikladnijem obliku. Zadatak obuhvaća prikupljanje iz analognih karata u GIS bazu podataka ili pretvorbu iz drugih GIS formata. Naš tim je u mogućnosti ponuditi cijeli niz prikupljanja i konverzije podataka, kao što su: konverzija jednog vektorskog formata u drugi, konverzija iz jednog koordinatnog sustava u drugi, konverzija vektora u raster ili rastera u vektor, konverzija iz slikovnih datoteka u georeferencirane snimke, prikupljanje podataka iz postojećih resursa (i tekstualnih i prostornih), geokodiranje za pretvaranje adrese ulica u prostorne lokacije itd.